Hoe krijg je schadevergoeding als je slachtoffer bent van persoonlijk letsel op je werkplek?

Belangrijk om te weten! Wij geven jou de info. Lees gauw verder.

Als je letsel oploopt op het werk, is het belangrijk dat je je rechten en plichten begrijpt. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je een rechtmatige vergoeding krijgt. Weten wat je moet doen is erg belangrijk in dit geval. Je kunt het beste een letselschade specialist raadplegen om je te helpen bij deze zaak. Letselschade claimen is een van hun expertises, laat je dus helpen!

Zoek medische hulp

Ten eerste moet je natuurlijk de juiste medische behandeling zoeken. Wacht niet om te zien of je blessure vanzelf overgaat. Probeer jezelf ook niet te behandelen. Dit kan gevaarlijk zijn en kan er zelfs voor zorgen dat je later geen adequate vergoeding krijgt voor je verwondingen. Zoek in plaats daarvan zo snel mogelijk professionele medische hulp nadat je gewond bent geraakt op je werkplek. Op deze manier kunnen artsen de omvang van je verwondingen nauwkeurig beoordelen en ze op de juiste manier behandelen. Door medische hulp in te schakelen, zal je herstel beter verlopen. Daarnaast kunnen de artsen getuigen dat je wordt behandeld voor persoonlijk letsel dat op de werkplek is gebeurd.

Huur een letselschadejurist in

In het geval van letselschade is het belangrijk om een ​​ervaren jurist in te schakelen. Sommige mensen vermijden het inhuren van specialisten om te besparen op de kosten. Maar in Nederland worden de kosten van de specialisten betaald door de aansprakelijke partij. Zo hoef je zelf niet te betalen voor  letselschade specialist kosten. Deze juristen kunnen je helpen bij het verkrijgen van de juiste vergoeding als gevolg van het persoonlijk letsel. Je belangenbehartiger weet hoe hij met de verzekeringsmaatschappij moet omgaan en kan je ook helpen om de best mogelijke regeling te krijgen. Ga niet in op een schikkingsvoorstel zonder je letselschade specialist te raadplegen. Als je gewond bent geraakt op het werk en de verzekeringsmaatschappij biedt aan om je een vergoeding te betalen voor je letsel, lijkt dit misschien een goede deal. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het in je belang is om te laten controleren door een specialist of de aangeboden schikking van een verzekeringsmaatschappij wel goed berekend is.

Vraag naar de verzekering bij je werkgever

Vraag aan de werkgever of afdeling personeelszaken waar het bedrijf verzekerd is voor dit soort ongevallen. De eerste stap bij het verkrijgen van een vergoeding voor letselschade is het verkrijgen van informatie over de verzekeringsgegevens van je werkgever. Meestal kun je dit doen door je HR-afdeling te raadplegen of door rechtstreeks de verzekeringsmaatschappij van het bedrijf te bellen en de informatie op te vragen die je nodig hebt. 

Documenteer je blessure

Je moet ook goed bijhouden hoe het is met jou en je letsel. Maak zo mogelijk foto’s van je letsel en hou goed bij welke artsen je raadpleegt. Je moet ook goed bijhouden welke inkomsten je bent misgelopen en welke kosten je hebt gemaakt. Het gaat hierbij om misgelopen loon of toeslagen, vakantiedagen die zijn opgenomen vanwege je verwondingen en extra kosten die je maakt. Daarnaast moet je dus alle ontvangen medische behandelingen, inclusief bezoeken aan artsen en voorgeschreven medicijnen bijhouden.

Previous article4 Manieren om het kantoorbeheer efficiënter te maken
Next articleDit moet je weten over zakelijk rijden. Handig om te weten als ondernemer!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here