Minimumloon gaat verder omhoog in 2024

vermogen anke de jong

Het minimumloon gaat nog verder omhoog in 2024. Jij blij!

Het leven is duur en dat merken een hoop mensen.

Op 1 januari 2023 is het wettelijk minimumloon met maar liefst 10,15 procent gestegen. In 2024 gaat het minimumloon zelfs nog verder omhoog. Lees gauw verder.

Vanaf 1 januari 2024 wordt het wettelijk minimumloon namelijk niet meer berekend per maand, maar per uur. De lonen gaan gemiddeld met nog eens 10 procent omhoog.

De Eerste Kamer heeft daarvoor een initiatiefvoorstel aangenomen. De verhoging komt bovenop de eerdere loonsverhoging van 10,15 procent van begin dit jaar. De verwachting is dat honderdduizenden mensen hiervan profiteren. In sectoren met een voltijdswerkweek van 40 uur, gaan de lonen met gemiddeld 10 procent omhoog. In sectoren waarin een werkweek 38 uur omvat, stijgt het loon met gemiddeld 5 procent.

Deze verhoging leidt wel tot verhoging van de lasten voor bedrijven, met name midden en kleinbedrijf. Dat zorgt voor onrust in het bedrijfsleven.

Het minumumloon gaat niet alleen omhoog, maar ook de lonen die net boven het mimimumloon liggen. Het is nog niet duidelijk wat het effect zal zijn, geeft minister van Gennip aan. Het is natuurlijk ook aan individuele werkgevers en werknemers om daar invulling aan te geven. Het is dan echt de vraag hoe dat per sector en zelfs per ondernemer gaat uitpakken.’

We houden je op de hoogte over de loonstijgingen.

Wil jij nou lekker je geld verdienen door te beleggen? Is dat meer jouw ding? Bekijk dit dan eens.,

Previous articleWie is Tatum Dagelet en wat is haar vermogen in 2024?
Next articleTop 3 legaal online casino met een Nederlandse licentie 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here