Wat is een goed inkomen per maand?

vermogen samantha steenwijk

Wat is een goed inkomen per maand?

Uiteraard is dit per persoon verschillend.

Mensen hebben verschillende ideeën en overtuigingen over geld. Sommigen hebben weinig geld nodig om een leuk leven te kunnen leiden terwijl andere mensen hier meer geld voor nodig hebben. De ene persoon kan goed leven van 2000 netto per maand, waar de ander pas goed kan leven met 5000 per maand of misschien wel 10.000 per maand. Het hangt af van de kosten die je elke maand hebt en hoe je verder leeft.

Het gemiddelde loon binnen Nederland ligt op € 3.794 bruto per maand. Dit is dus ongeveer 2500 euro netto per maand. Dat is redelijk.

Ik zeg eerlijk, met 5000 netto per maand zou ik erg tevreden zijn. Helaas zit ik daar nog niet op.

Iedereen heeft verschillende vaste lasten en heeft daardoor een ander salaris nodig. Een alleenstaande die in een goedkoop appartement woont en weinig dure hobby’s heeft, heeft meestal weinig vaste lasten. Een familie met kinderen die in een duur huis in de Randstad woont en dure hobby’s heeft, zal meer vaste laste hebben.

Maar ook voor alleenstaanden kan het moeilijk zijn, want de huisprijzen zijn duur en als je samenwoont deel je meestal de huur.

Ook is het belangrijk om te kijken naar jouw levensstijl en welke elementen daarin belangrijk zijn. Aan de hand van deze levensstijl en jouw eisen en wensen kun je vervolgens een budget opstellen. Door te budgetteren weet je wat voor salaris je minimaal nodig hebt en hoeveel geld daarvan opzij gezet kan worden om te sparen, voor noodgevallen en leuke dingen.

Ben jij op zoek naar een baan met een goed salaris?

Is salaris voor jou het belangrijkste?

Enkele banen met een goed salaris zijn: piloot, chirurg of arts, bedrijfsjurist, advocaat en vastgoedbelegger.

Maar natuurlijk ook ondernemer. Lees hier meer over ondernemers.

Previous articleVermogen Luuk Ikink 2024. Benieuwd?
Next articleVermogen Vincent Vianen in 2024. Benieuwd?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here