Ondernemen en de voorbereiding. Wat komt daar allemaal bij kijken? Wees goed voorbereid!

Ben jij een beginnende ondernemer? Daar komt veel bij kijken. Zorg dat je goed bent voorbereid en alles op orde hebt.

Veel starters onderschatten wat er komt kijken bij het opzetten van een eigen onderneming. Welke stappen moet je nemen om te zorgen dat je er klaar voor bent? Wat mag je vooral niet vergeten?

We hebben inmiddels 3 start-ups en weten dat er veel bij komt kijken. Hoe maak je jouw bedrijf groot? Hoe vind je eventueel investeerders? Hoe ga je geld verdienen? Wat is je verdienmodel? Wat is je doelgroep?

Enkele tips voor startende ondernemers:

1.Maak je concept/bedrijfsplan helder concreet.

Een bedrijfsplan heb je nodig. Het hoeft niet helemaal perfect te zijn. Wij begonnen ook gewoon en hadden niet alles vooraf gepland. Je weet soms ook niet hoe het loopt. Het kan mee vallen of tegen vallen. Maar een duidelijk concept is wel handig. Wat ga je verkopen? hoe ga je geld verdienen? wat zijn de kosten? Ga je het alleen doen of heb je een team etc. Wat is je doelgroep? Persoonlijk zijn wij meer van het uitproberen, maar een duidelijk concreet helder plan is toch wel fijn. Kijk bij het definiëren van je doelgroep niet alleen naar leeftijd, maar ook naar hun interesses en wat zij belangrijk vinden in het leven. Want hoe helderder je dit hebt, hoe makkelijker je dat straks kan communiceren in de marketing. Ook de marketing is erg belangrijk. Hoe kom je aan klanten? Hoe ga je jouw merk promoten? Ga je adverteren op Google? of op social media? Ga je banners laten maken?

2.Registratie en administratie

Is je plan concreet en helder? Is het marketingplan duidelijk? Het kostenplaatje? de verdiensten etc?

Dan kun je je bedrijf in de markt zetten. Je moet je uiteraard inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Het is ook een goed idee om je bedrijfsnaam vast te laten leggen zodat niemand ermee vandoor gaat. Dan de financiën. Het financiële plaatje moet uiteraard ook kloppen. Zorg voor een goede boekhouder en uiteraard een bedrijfstelefoon met het juiste abonnement is belangrijk. Klik hier voor de juiste telefoon met abonnement. Een sim only abonnement kan erg fijn zijn, maar de keus is aan u.

3. Volhouden

Een bedrijf starten en succesvol maken kan jaren duren.  Ieder bedrijf heeft een aanloop nodig. Succes is niet gegarandeerd. Het kost vooral tijd. Meer tijd dan je denkt en hoopt. Geef het die tijd en blijf vechten voor succes. Investeer in je bedrijf en blijf er voor gaan.

Image: unsplash

Previous articleEen eigen winkel beginnen, maar hoe dan?
Next articleOp de hoogte blijven van alles wat er op het gebied van werk en ondernemingschap gebeurd? Lees dan gauw verder.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here