Een eigen winkel beginnen. Enkele tips en meer.

Een eigen winkel beginnen, maar hoe dan?

Je wilt graag een eigen webwinkel beginnen en bent helemaal enthousiast. Je droomt al vanaf jongs af aan van je eigen fysieke winkel. Je eigen producten in store.

Hoewel webwinkels steeds meer aan populariteit winnen en er steeds meer bijkomen, is er ook nog steeds vraag naar fysieke winkels. Mensen winkelen nog steeds gewoon, al is het soms minder druk in de winkelstraten.

Heb je al nagedacht over deze onderstaande dingen? Begin goed!

Enkele tips voor jou

1.Is er vraag naar je product?

Heb je al markt onderzoek gedaan? Een goede manier om erachter te komen of er vraag is naar je product, is marktonderzoek doen. Uiteraard heb je ook een bedrijfsplan nodig met alles erop en eraan. Een bedrijfsplan schrijven doe je in eerste instantie voor jezelf. Het dwingt je namelijk om je idee te concretiseren en het scherp te formuleren. Zo zie je of je plannen haalbaar zijn en of er markt is voor je product. Vergeet ook het kostenplaatje niet. Hoe ga je winst maken. Wat zijn de kosten? Een goede begroting, inclusief financiële prognose voor de komende 24 maanden, is daarbij meestal noodzakelijk. Help je hulp nodig bij je ondernemingsplan? Neem hier dan eens een kijkje. Je hoeft niet allemaal zelf te doen. Er is is genoeg hulp voor startende ondernemers op het internet.

2.De winkel inschrijven bij de KvK

Wie gaat ondernemen moet zich ook aan de regelgeving houden en dat betekent inschrijven bij de Kvk. Want iedereen die een eigen bedrijf start, is verplicht om zich in te schrijven in het Handelsregister van de KvK. Voor wat ondernemingsvorm ga je? Ook moet je je aanmelden bij de belastingdienst en wat dacht je van de boekhouding? Misschien vind je dit een handig boekhoudprogramma. Ook aan de boekhouding moet je denken.

3.Een geschikt pand vinden

De juiste plek is uiteraard van groot belang. Alles draait om dat mooie plekje te vinden op een goede locatie. Via bedrijfsmakelaars, de ondernemersbalie van je gemeente of lokale centrummanager kom je aan adressen van panden die leeg staan of op korte termijn leeg komen te staan. Enkele zaken om over na te denken: ga je huren of kopen? Waar zit de concurrent? Denk hier goed over na en breng dit ook terug in je bedrijfsplan.

4.Betalingsysteem.

Naast een zakelijke rekening die je moet openen heb je meerdere dingen nodig. Wat dacht je van een goed werkend retail kassaysteem? Een gebruiksvriendelijk en duidelijk kassasysteem voor in de winkel. Er moet uiteraard ook gepind kunnen worden. Mpluskassa heeft de beste gebruiksvriendelijke kassa’s voor jouw retail winkel. Allemaal zaken waar je ook aan moet denken. Begin gelijk met de juiste noodzakelijke dingen en doe het gelijk goed. Hier zal je profijt van hebben.

5.de Marketing

Ook dat staat uiteraard in je plan ondernemingsplan beschreven. Hoe ga je de grote concurrenten verslaan? Wat ga jij anders doen en je als winkel onderscheiden? Ook het marketingplan moet goed beschreven worden in het ondernemingsplan.

Oftewel, een eigen winkel beginnen is leuk, maar er komt ook veel bij kijken. Regel de zaken goed en maak een goede start.

Succes met jouw eigen fysieke winkel.

Previous articleNederlandse werknemers. Hebben ze het goed of niet? Lees hier meer.
Next articleOndernemen en de voorbereiding. Wat komt daar allemaal bij kijken? Wees goed voorbereid!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here