De beste thuiswerk banen. Welke zijn dat?

Iedereen wil tegenwoordig graag thuiswerken. Het is populairder dan ooit na de corona crisis. Het geeft mensen een betere werk/prive balans en het scheelt reistijd. Vanuit huis werken ook gewoon wat meer rust geven dan op een kantoor met veel collega’s.

Elke ochtend in die overvolle trein of rijden in een file? Nee dat is ook niet alles.

Maar wat zijn dan die banen waarbij je veel kan thuiswerken of misschien wel helemaal?

Het vinden van de “beste” thuiswerkbanen kan afhangen van verschillende factoren, zoals je vaardigheden, interesses, ervaring en persoonlijke situatie.

Hier zijn enkele populaire thuiswerkbanen die veel mensen overwegen:

Freelance schrijver/editor

Als je goed bent in schrijven of redigeren, kun je overwegen om freelance schrijver of editor te worden. Dit omvat het schrijven van artikelen, blogs, copywriting, het bewerken van teksten voor bedrijven of het maken van inhoud voor websites. Maar door de CHAT GPT die veel gebruikt worden is er minder werk voor tekstschrijvers. Ik denk dat de hele communicatie wereld een beetje op instorten staat. Ik zou zeker geen journalistiek of communicatie gaan studeren. Er zijn uiteraard nog wel banen in de communicatie en die zijn vaak voor 24 tot 32 uur. Ook bij deze banen kan je onderhandelen over een aantal dagen thuiswerken.

Virtuele assistent

Virtuele assistenten bieden administratieve ondersteuning aan bedrijven en ondernemers vanaf een externe locatie. Taken kunnen variëren van e-mails beheren en afspraken plannen tot social media beheren en klantenservice bieden. Een populair beroep. Werk voor een grote CEO en werk vanuit waar je maar wilt. Je kan ook solliciteren als administratieve medewerker of secretaresse en vragen of je ook thuis mag werken.

Webdeveloper/designer

Als je ervaring hebt met webontwikkeling of webdesign, kun je op afstand werken aan het maken en onderhouden van websites voor bedrijven of individuen. Dit is een populair beroep. Je hebt hier ook geen opleiding voor nodig. Je kan jezelf dit gewoon aanleren. Er zijn wel ontzettend veel webdevelopers en designers actief dus misschien is het beter om voor een bedrijf te werken en dan te onderhandelen over thuiswerk dagen.

E-commerce en dropshipping

Het opzetten van een e-commerce winkel of het starten van een dropshipping-bedrijf biedt de mogelijkheid om producten te verkopen zonder zelf voorraad te hoeven beheren. Dit kan volledig vanuit huis worden beheerd. Dit is dus eigenlijk het online ondernemen. Hierbij kan je ook denken aan het starten van een online blog of magazines. Dit kan je vanuit overal doen. Online ondernemen wordt steeds populairder.

Grafisch ontwerper/creative

Als je creatief bent en ervaring hebt met grafisch ontwerp, kun je freelance werken aan het maken van logo’s, banners, brochures, enzovoort. Dit kan uiteraard ook gewoon vanuit huis. Je kan ook kiezen voor een loondienst baan en ook weer onderhalen over thuiswerk dagen.

Boekhouden

Goed met cijfers? Good for you, want de meeste mensen zijn dat niet en kunnen daar wel wat hulp bij gebruiken. Als zelfstandig boekhouder help je andere zzp’ers of bedrijven met hun boekhouding. Doe dit lekker in je eigen tijden en vanuit je eigen kantoor.

Werken vanuit huis is niet alleen voor freelancers en ondernemers, ook in loondienst zijn er genoeg thuiswerk mogelijkheden. Gewoon goed onderhandelen met je baas of werkgever.

Previous articleWerken in de zorg via het PGB. Hoe werkt dit?
Next articleIs werken bij de politie leuk? Iets voor jou?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here