Wat kan je met de opleiding communicatie? Is hier een toekomst voor?

Een opleiding in communicatie opent de deur naar een breed scala aan carrièremogelijkheden, omdat effectieve communicatie essentieel is in vrijwel alle sectoren van de samenleving. Het is een brede opleiding en is zowel beschikbaar op HBO en Universiteit niveau, maar vergeet niet dat door AI er veel werk wordt overgenomen in deze branche er er waarschijnlijk minder werk zal zijn in de toekomst. Lees dit eens. Het is maar een tip voor je toekomst en baangarantie..niet iedereen spreekt zich er over uit over dit onderwerp.

Hier zijn enkele van de carrièremogelijkheden die beschikbaar kunnen zijn voor afgestudeerden met een opleiding in communicatie:

Corporate Communicatie

Afgestudeerden kunnen aan de slag in de bedrijfswereld als communicatiespecialisten, waar ze verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en implementeren van strategieën voor interne en externe communicatie. Dit omvat het beheren van persberichten, sociale media, bedrijfsnieuwsbrieven en andere communicatiekanalen.

Public Relations (PR)

PR-professionals zijn belast met het opbouwen en onderhouden van positieve relaties tussen organisaties en hun publiek. Ze kunnen werken voor bedrijven, non-profitorganisaties, overheidsinstanties of PR-bureaus. Voor lifeofanartist.nl doen we de pr voor meerdere artiesten. We krijgen persberichten aangeleverd en plaatsen deze op de website.

Marketingcommunicatie

In deze rol werk je aan het ontwikkelen van marketingcampagnes en communicatiestrategieën om producten of diensten te promoten. Dit kan betrekking hebben op reclame, evenementenorganisatie, contentmarketing en digitale marketing.

Media en Journalistiek

Communicatie-afgestudeerden kunnen kiezen voor een carrière in de media als journalisten, redacteuren of mediaproducenten. Ze kunnen schrijven voor gedrukte media, werken bij omroepen, of zich bezighouden met online journalistiek. Onthoud wel dat gedrukte media langzaam aan verdwijnen, alles gaat naar de online wereld. Ook de televisie wereld zal geen toekomst hebben. Steeds minder jongeren kijken televisie. Je kan ook zelf een online magazine of blog beginnen als je graag financieel vrij wilt zijn. Lees vooral onze andere artikelen over online ondernemen en bloggen.

Social Media Management

Met de groei van sociale media is er een groeiende vraag naar professionals die gespecialiseerd zijn in het beheren van de online aanwezigheid van organisaties. Dit omvat het maken van content, reageren op berichten en het ontwikkelen van strategieën om de betrokkenheid te vergroten. Met name Instagram en TikTok zijn de hype van nu. Goed met video content? Dan is er genoeg werk voor jou te vinden.

Politieke Communicatie

Communicatieprofessionals kunnen betrokken zijn bij politieke campagnes, overheidscommunicatie of lobbywerk. Ze spelen een cruciale rol in het overbrengen van boodschappen en standpunten aan het publiek. Je kan de communicatie voor een politieke partij doen.

Onderwijs

Afgestudeerden met een opleiding in communicatie kunnen ook overwegen om het onderwijs in te gaan, vooral op het gebied van communicatie, journalistiek of media. Misschien wil je wel een leraar worden en jou kennis over communicatie delen.

Freelance of Zelfstandig Ondernemer

Sommige communicatieprofessionals kiezen ervoor om als zelfstandige te werken en bieden hun diensten aan op het gebied van schrijven, redigeren, contentcreatie, sociale media-beheer, enz. Maar ook hier is steeds minder werk in. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van CHAT GPT en journalisten worden op een geven moment gewoon overbodig. Een beginnende freelance journalist verdient vaak ook niet veel.

Wat verdien je als communicatie medewerker?

Hoeveel verdien je als communicatieprofessional? In Nederland ligt het salaris gemiddeld op € 2750 bruto per maand. Dit bedrag is gebaseerd op een 40-urige werkweek en is exclusief vakantietoeslag en eventuele bonussen. De salarissen variëren tussen € 2000 (laagste) en € 3500 (hoogste) bruto per maand. Maar dit kan oplopen naarmate je meer ervaring hebt en opdoet. Werk je bijvoorbeeld als communicatiemedewerker voor de overheid? Dan verdien je natuurlijk veel meer.

Op zoek naar communicatie vacatures? Checkthisout!

Previous articleWat kan je met de opleiding pedagogiek?
Next articleCarrièrevoordeel op wielen: hoe het leasen van voertuigen jouw zakelijke groei kan stimuleren

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here