Wil jij promotie maken? Enkele tips voor jou.

promotie maken

Ben jij klaar voor de volgende stap in je carrière en wil je promotie maken? Ben jij toe aan iets nieuws, een stap vooruit, een functie hogerop? Kan je meer dan je nu doet? Lees dan vooral verder.

Tips om promotie te maken op werk:

1. Laat weten dat je interesse hebt in promotie en toon dus initiatief

Je moet het uiteraard wel laten weten aan je manager of leidinggevende dat je interesse hebt in iets anders en dus graag hogerop wilt. Wil je graag een hogere positie? Durf er dan om te vragen! Blijf . et zitten wachten, totdat iemand eraan denkt om jou te vragen voor een promotie. Door het tonen van initiatief  ziet je baas dat je betrokken bent bij wat je doet en niet alleen maar uitvoert wat er van je verlangd wordt. Iemand die constant moeilijk doet of altijd loopt te klagen verknoeit zijn kansen. Wees dus positief, doe je werk goed en toon initiatief. Laat weten dat jij klaar bent voor de volgende stap.

2. Afspraken maken en opvolgen

Heeft je leidinggevende tijdens een gesprek aangegeven dat er promotiekansen voor je zijn? Bespreek dan hoe je deze kansen kunt benutten. Maak afspraken over wat je moet doen om in aanmerking te komen voor een promotie. Welke vaardigheden moet je verbeteren? Welke kennis mis je nog? Denk aan cursussen die je kan volgen. Ontwikkel jezelf en wees leergierig. Maak een plan en zet dit op papier. Komt er vervolgens een vacature vrij, waarmee jij promotie kan maken? Dan heb je goede argumenten voor waarom jij geschikt bent. Bijscholen is altijd goed. Studeer zoveel mogelijk bij en zorg ervoor dat je alles over het bedrijf weet. Alles wat je extra doet draagt bij aan het verder ontwikkelen van jezelf en je kennis. Een extra cursus kan nooit kwaad. Het volgen van een cursus maakt ook een positieve indruk omdat je hiermee aantoont dat je leergierig bent. Actief bezig blijven is altijd goed.

3. Signaleer problemen en los ze op

Laat zien wat je in huis hebt. Je kunt je onderscheiden of je leiderschapspotentieel tonen door het initiatief te nemen om die uitdagingen op te lossen. Kijk eens rond op kantoor of de digitale werkplek. Zijn er dingen die de productiviteit belemmeren of onnodige kosten veroorzaken? Maak vervolgens een plan om die punten te verbeteren. Bedrijven waarderen mensen die initiatief nemen. Laat zien wat je kan! Jij bent klaar voor die promotie.

4.Blijf alert op promotie

Wees alert. Je maakt niet van de ene dag op de andere promotie .Promotie maken op je werk is een spannende stap, waarbij je zelf in actie moet komen. Het komt vaak niet zomaar aanwaaien. Met achterover leunen kom je er dus niet. Werk dus ook aan je ‘promotie’ als er momenteel geen mogelijkheden zijn, want in de toekomst zal er vast wel weer een nieuwe kans opduiken. Blijf jezelf ontwikkelen en blijf actief.

Succes en hopelijk heb je iets aan deze tips.

Previous articleAmbulant begeleider worden? Zo doe je dat.
Next articleWaarom werken in de zorg? Hier 5 redenen!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here